IĞDIR / TUZLUCA - Tuzluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

.
Orta Mahalle Gundik Küme Evleri No57 Tuzluca/IĞDIR
Vizyon
Akademik, mesleki ve toplumsal alanda bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın ihtiyaçları çerçevesinde yeniliklere ayak uyduran, milli-manevi ve mesleki disiplinin gerektirdiği her türlü olgunluğu davranış haline getirmiş, kişilik ve karakter gelişimi üst seviyede bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaç, ilke ve hedefleri doğrultusunda; disiplinli, çalışkan, meslekî ve akademik alanda başarılı; ilgi, yetenek ve hedefleri doğrultusunda yüksek öğretime hazırlayan; hizmet ve sağlık alanlarında ihtiyaç duyulan ulusal ve uluslararası meslek standartlarına uygun nitelikte insan yetiştiren;bilim ve teknoloji ışığında yeniliğe ve değişime açık; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; insana, topluma ve doğaya saygılı; milli, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren yüksek karakterli nesiller yetiştirmektir.
Okulumuz Tuzluca ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.